Стъклопакети

Соларни

соларниСтъклопакети с термични колектори и фотоволтаичните модули изпълняват всички изисквания за фасади, по отношение затваряне на пространството, както и топло-, влаго- и шумоизолация. Те вече не са допълнително монтирани компоненти, а технически и архитектурно напълно интегрирани във фасадата, съответно в сградата. Това дава възможност и за напълно нови дизайнерски решения.

Антибактериални

AGCСъздадено от AGC Flat Glass Europe този вид възпрепядства проникването на 99,9 % от бактериите и гъбичките. При болнични, аптечни и други помещения можем да използваме тази разработка за плотове стъкла и облицовка на стени, при необходимост.

Декоративни

декоративниС използването на декоративни, матирани или рисувани стъкла, произвеждаме стъклопакети задоволяващи дизайнерските изисквания за интериорни решения. Стъклопакети с вътрешна декорация. В стъклопакетите се интегрират под различни форми, вътрешни декоративни шпроси в различни цветове.

Стъклопакетите с външна декорация намират широка употреба при реновиране на стари сгради, както и при изграждането на нови, намиращи се в райони със старинна архитектура. В стъклопакете се прави допълнително оребряване с дистанционна лайсна, а отвън двустранно се залепват шпроси – бели , цветни или в имитация на дърво, според изискването.

Звукоизолиращи

шумоизолиращиТристъклени стъклопакети, при които се използват комбинации от стъкла с различни дебелини – икономично от финансова гледна точка решение, подходящо за жилищни и административни сгради.

Стъклопакети със звукоизолационен триплекс. В зависимост от предписанието, с комбинации от едно или две стъкла и специален триплекс, може да се постигнат до 51 dB звукозиолация.

Противозломни стъкла

противозломниС различни комбинации от стъкла и смоли произвеждаме стъкла и стъклопакети с клас от удароустойчивост до устойчивост на огнестрелно оръжие. Намират приложение, както в сгради против вандализъм, така и при окачени фасади и покривни конструкции. Решетки на прозорците могат да бъдат оборудвани с механизъм за бързо освобождаване, така че обитателите да имат бърз достъп за бягстов по време на пожар.

 Топлоизолиращи и Енергоспесптяващи

  • Студени райони

енергоспестяващиЗа студени райони предлагаме стъклопакет с коефицент на топлозиолация 1,1W/m2K до 0,6W/m2K. Използва се нискоемисионно стъкло с меко покритие на трета позиция в стъклопакета. Този вид стъклопакет се характеризира с изключително високо ниво на светлопропускливост, ниско ниво на топлинни загуби, което води до максимално спестяване на енергия през зимния педриод.

  • Топли райони

топли райониЗа умерени и топли райони препоръчваме рип стъклопакет с нискоемисионно покритие на втора позиция.През лятото успява да отблъсне слънчевата топлина навън и спестява от енергията за охлаждане. През зимния период задържа създадената от нагревателите топлина, като изолира сградата и намалява сметките за отопление с до 68%. С добрия си U фактор = 1,1 до 0,6 W/m2K.

За още по добра изолация – при всички видове стъклопакети можем да предложим изпълнението им вместо със стандартен алуминиев дистанционер – с такъв от типа „топъл ръб“ (warm edge”) – Swisspacer. Той е с отлична термична характеристика и подобрява до 10% U-стойноста на стъклопакета и предотврартява евентуален конденз по краищата.

  • Цветни

цветниПри необходимост от цветово решение при фасадното оформление предлагаме интелигента комбинация от стъкла с модифицирана повърхност. При тях първото стъкло е с повишен соларен контрол и твърд пиролитен слой, а второто е нискоемисионно. Чрез комбинирането по този начин, при стъклопакетите се постига високо ниво на слънцезащита през лятото и предпазване от  студа през зимата или възможен комфорт с цветни стъкла.

Top